Νομικά Νέα & Αρθρογραφία

Επίκαιρες Αποφάσεις Δικαστηρίων Και Νομικά Νέα

Τροχαίο ατύχημα – Πώς να αντιμετωπίσουμε ένα δυσάρεστο γεγονός με ψυχραιμία….

Τροχαίο ατύχημα – Πώς να αντιμετωπίσουμε ένα δυσάρεστο γεγονός με ψυχραιμία….

Είναι γεγονός πως στη σύγχρονη εποχή έχει καταστεί κοινή συνείδηση ότι τα μικροτροχαία ατυχήματα είναι φυσική και αναγκαία συνέπεια του τρόπου ζωής μας. Για το λόγο αυτό τα εμπλεκόμενα μέρη θα πρέπει να αντιλαμβάνονται τα ατυχήματα αυτά ως «αναγκαίο κακό», και να τα αντιμετωπίζουν χωρίς να δοκιμάζουν ιδιαίτερη θλίψη και στεναχώρια, όντας προετοιμασμένα για ένα τέτοιο ενδεχόμενο! Είναι φορές όμως που το τροχαίο ατύχημα μπορεί να είναι αιτία για τραυματισμό ή ακόμη και θάνατο των εμπλεκομένων οδηγών ή επιβατών ή και διερχόμενων πεζών. Γι’ αυτό απαιτείται ψυχραιμία και βασικές γνώσεις επί των αναγκαίων ενεργειών στις οποίες θα πρέπει να προβείτε αμέσως μετά την επέλευση ενός τροχαίου ατυχήματος.

Για το ενδεχόμενο λοιπόν να εμπλακούμε σε τροχαίο ατύχημα, σας προτείνουμε βασικές ενέργειες ώστε να αντιμετωπίσετε το ατυχές συμβάν με ψυχραιμία εξασφαλίζοντας παράλληλα τα δικαιώματά σας αλλά και την αποζημίωσή σας για τις υλικές ζημίες και τις σωματικές βλάβες που ενδεχομένως υποστείτε:

Απαλλαγή από τον φόρο μεταβίβασης για αγορά πρώτης κατοικίας

Απαλλαγή από τον φόρο μεταβίβασης για αγορά πρώτης κατοικίας

Η απαλλαγή από τον Φ.Μ.Α. για αγορά πρώτης κατοικίας παρέχεται μόνο σε φυσικά πρόσωπα (έγγαμα ή άγαμα ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, εφόσον κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα ή προτίθενται να εγκατασταθούν σε αυτή το αργότερο εντός δύο ετών από την αγορά. Η απαλλαγή του αγάμου παρέχεται και στον σύζυγο που βρίσκεται σε διάσταση, υπό τον όρο ότι έχει κατατεθεί αίτηση ή αγωγή διαζυγίου τουλάχιστον έξι μήνες πριν την αγορά του ακινήτου, με την προϋπόθεση ότι ο γάμος θα λυθεί μέσα σε πέντε (5) έτη από την αγορά.

Αγορά και πώληση ακινήτων: Ένας περιεκτικός οδηγός για τα συμβαλλόμενα μέρη

Αγορά και πώληση ακινήτων: Ένας περιεκτικός οδηγός για τα συμβαλλόμενα μέρη

Η Αγοραπωλησία ακινήτων είναι μία σύμβαση μεταξύ δύο προσώπων νομικών ή φυσικών (πωλητή – αγοραστή), με την οποία μεταβιβάζεται ακίνητο έναντι συμφωνημένου τιμήματος.

Η εν λόγω σύμβαση γίνεται υποχρεωτικά με συμβολαιογραφικό έγγραφο το οποίο στη συνέχεια μεταγράφεται στο αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο ή καταχωρείται στο αρμόδιο Κτηματολογικό Γραφείο.

Το πρώτο βήμα για να οδηγηθούμε στη σύμβαση αγοραπωλησίας είναι η υπογραφή μεταξύ των μερών ενός προσυμφώνου δια του οποίου οριστικοποιούνται οι βασικοί όροι της συμβάσεως.

Δικηγορικό Γραφείο ΤΣΙΜΠΑΣ ΜΟΡΤΖΑΚΗ - Ελληνικό, Αθήνα
Tel: 210-9608640
Fax: 210-9608635
tm-law@outlook.com

Ιασωνίδου 28, Ελληνικό Αττικής, Τ.Κ. 16777
© Δικηγορικό Γραφείο Τσίμπας - Μορτζάκη & Συνεργάτες

Κατασκευή και Αναβάθμιση Ιστοσελίδων WeMakeWeb.gr